Toegankelijkheid
Speciale voorzieningen bij Schouwburg Het Park in Hoorn
Toegankelijkheid in Het Park
Schouwburg Het Park in Hoorn onderschrijft de Code Diversiteit en Inclusie voor de culturele sector. Het doel van deze code is dat de culturele en creatieve sector de brede diversiteit van de Nederlandse samenleving representeert. Een basisvereiste is dat de sector gelijkwaardig toegankelijk is voor iedereen: als maker, producent, werkende en publiek. Elke persoon draagt er op eigen wijze aan bij, wordt gewaardeerd, gerespecteerd, gehoord en voelt zich thuis in de sector en dus Het Park.
Bij Schouwburg Het Park besteden wij veel aandacht aan het optimaliseren van de toegankelijkheid van onze service, dienstverlening en gebouw. Onze medewerkers worden getraind in het vriendelijk en het gepast ontvangen van al onze gasten en bezoekers. Ook werken wij samen met partners om waardevolle aanvullingen op onze reguliere programmering te kunnen bieden en zo iedereen van theater te laten genieten.
Speciale voorzieningen
Schouwburg en Congrescentrum Het Park heeft het gebouw zoveel mogelijk toegankelijk gemaakt voor alle bezoekers. Zo kan je vanuit de parkeergarage onder het gebouw met de lift naar de hoofdingang komen, is er apparatuur te leen om de voorstelling goed te kunnen verstaan en zijn er in de foyer twee mindervalide toiletten aanwezig.
Parkeren
Onder het theater is een parkeergarage aanwezig. Vanuit de parkeergarage kan de lift worden bereikt. Er zijn in de buurt van Schouwburg Het Park verschillende rolstoeltoegankelijke parkeerplaatsen. Een houder van een GPK (Gehandicaptenparkeerkaart) kan een ontheffing aanvragen voor het inrijden van de afgesloten binnenstad van Hoorn. Kijk hier voor meer informatie.
Rolstoelplaatsen
Het Park is toegankelijk voor bezoekers met een rolstoel en beschikt over twee aangepaste toiletten. Er zijn rolstoelplaatsen in beiden zalen. In de grote Hamletzaal (rij 2 en 3) en op het balkon (loge 4, ingang 5). Met de lift kan je naar de plaatsen op het balkon in de grote zaal komen. Neem de lift en houd ingang 5 aan. Soms zijn er nog enkele traptreden te nemen, voordat je bij je stoel bent.
Wanneer je slecht ter been bent of met een rolstoel naar een voorstelling komt, verzoeken wij je vriendelijk om dit tijdig bij het reserveren van uw kaarten aan de servicebalie door te geven. Zo kunnen wij bij het toewijzen van de plaatsen rekening houden met je wensen. Als je dit niet aan ons doorgeeft, kunnen wij niet garanderen dat je de juiste plaatsen hebt gekozen.
Slechthorenden
Voor slechthorenden en gebruikers van een gehoorapparaat hebben wij technische voorzieningen waarmee je de voorstellingen goed kunt volgen. Wanneer je je gegevens achterlaat bij de servicebalie, krijg je een korte uitleg en het apparatuur gratis mee. Het is helaas niet mogelijk deze vooraf te reserveren. Na afloop lever je de apparatuur weer in bij de portier of bij de garderobe.
Slechtziend
Voor slechtzienden zijn de traptreden in de theaterzalen extra gemarkeerd en zijn langs de trappen zoveel mogelijk leuningen aangebracht.
Hulphond
Indien je met een hulphond of blindengeleidehond wilt komen, verzoeken wij je dit van tevoren door te geven aan de servicebalie. Je zult vervolgens een speciale plaats toegewezen krijgen, geschikt voor jou en jouw hulphond.
Bij geselecteerde voorstellingen is een blindentolk of gebarentolk aanwezig, zodat de voorstelling ook goed te volgen is voor mensen met een beperking. Indien dit het geval is, wordt dit vermeld bij de betreffende voorstelling.
Regiotaxi
De Regiotaxi is een vorm van openbaar vervoer binnen onze regio. Dit betekent dat je geen pasje van de Wmo nodig hebt om gebruik te kunnen maken van de Regiotaxi. Reizen met de Regiotaxi is goedkoper dan met een normale taxi. De Regiotaxi rijdt zeven dagen per week van 6:00 uur tot 24:00 uur. Bovendien zorgt de Regiotaxi voor aansluitgarantie op de trein. Als je bij reservering aangeeft dat je naar het theater gaat en wat de aanvangstijd van de voorstelling is, dan zorgt de chauffeur ervoor dat je hier op tijd bent. Kijk hier voor meer informatie.
Lift en toilet
Met de lift zijn de ingangen 2 en 5 van de grote zaal (Hamletzaal) bereikbaar. Ingang 4 is ook bereikbaar met lift maar heeft daarna wel een korte trap. Ingang links en rechts van de kleine/ middenzaal (Othellozaal) zijn beiden bereikbaar met een lift. De twee mindervaliden toiletten bevinden zich achter in de foyer van het theater. De eerste naast de grote trap in het midden van de foyer. De tweede achter de trap richting zaalingang 5 van de grote zaal.
Stoelverhogers
Heb je behoefte aan een stoelverhoger? Deze kunnen geleend worden bij de garderobe en staan ook op diverse plaatsen in onze foyer voorafgaand aan de voorstelling.
Prikkels
Heb je last van angst- of paniekaanvallen? Je mag de zaal altijd verlaten als je daar behoefte aan hebt. Onze medewerkers helpen je graag om daarna weer terug de zaal in te komen. Wil je voor of na de voorstelling of tijdens de pauze even rustig zitten? Maak dan gebruik van onze bovenfoyer, waar het vaak minder druk is. Hier zijn ook toiletten aanwezig. Tevens is het mogelijk oordopjes aan te schaffen bij de servicebalie van Het Park.
Na het lezen van deze pagina nog vragen of behoefte aan meer informatie? Stuur dan een mail naar onze medewerkers van de servicebalie. Zij helpen je graag verder.